De behandeling

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende behandeltechnieken. Ik probeer zo dicht mogelijk bij het kind aan te sluiten en me op hem/haar af te stemmen. Hierbij gebruik ik verschillende (energetische) massagevormen. Daarbij kan een Bach Bloesem afgestemd op uw kind meer geestelijke balans en rust geven. Verder kan ik gebruik maken van edelstenen en etherische olie. Ook ga ik met uw kind in gesprek en breng hem weer in contact met zijn gevoelens en emoties. Op deze manier komt uw kind meer in balans met zichzelf en zijn/haar omgeving op fysiek, emotioneel en psychisch vlak.

Voeding speelt ook een belangrijke rol in hoe je je voelt en het hebben van lichamelijke klachten. Wat je eet en welke supplementen je gebruikt kunnen hierop van invloed zijn. Ook eenzijdige voeding of het wel/niet willen eten kunnen problemen geven. Mocht uit de intake blijken dat daar een aandachtspunt ligt, dan is er een mogelijkheid om dit samen met u en uw kind specifieker te onderzoeken en te kijken naar een oplossing.

Aanraking is een basisbehoefte voor ieder mens. Een massage speelt hierin een belangrijke rol. Het biedt ontspanning aan lichaam en geest. Door aanraking en massage worden verschillende hormonen gestimuleerd die een goed gevoel geven, de hechting bevorderen en de stress verminderen.

* werkt kalmerend en angst en stress verminderend.

* geeft meer zelfvertrouwen.

* stimuleert een positiever zelfbeeld.

* verbetert het slaappatroon, zowel inslapen als doorslapen.

* draagt bij aan een beter lichaamsbesef (aardend en begrenzend).

* verbetert het verdragen van aanrakingen.

* verbetert de concentratie en oplettendheid.

* maakt (oog)contact makkelijker.

* verbetert de zintuigelijke prikkelverwerking.

* werkt weerstand verhogend.

* maakt vrolijker.


Uw kind is heel goed in het spiegelen van u als volwassene. Ze zijn in staat om ons te leren wat er nu echt belangrijk in het leven is, waar het in het leven om draait. Het gedrag van uw kind hangt meestal samen met het gedrag van u als volwassene. Vaak weten we dat ook wel, maar is het lastig om daar in de praktijk ook wat mee te doen. Om beter met je eigen kind in verbinding te komen is het ook belangrijk dat je weer de verbinding vervaart met jezelf en jezelf de ruimte en mogelijkheid geeft om te groeien. Weet dat als jij groeit, jouw kind met je mee groeit en met jou mee leert. Dit maakt dat er ook aandacht besteed zal worden aan u als ouder(s).