E-mail: info@specialmind.nl

Tel: 06 55142918

Special mind

Praktijk voor hooggevoelige kinderen


Wat kan je verwachten van de behandeling?

Er zal gezocht worden naar de oorzaak van het probleem. Wanneer we de oorzaak weten, kunnen we samen vanuit de kern werken aan het probleem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende behandeltechnieken vanuit een holistische visie die aansluit bij jouw kind en jouw situatie.

Door alle prikkels is je kind, op dit moment, niet goed in staat om verbinding en contact met zichzelf en zijn omgeving te maken. De behandeling is erop gericht om spelenderwijs het contact en de verbinding met zichzelf weer te herstellen. Hierbij kun je denken aan o.a. ademhalings oefeningen, verschillende massagevormen, verbindings spelletjes, focussen, visualisaties. Er zal ook aandacht besteed worden aan het huidige voedingspatroon. Als ondersteuning kan er gewerkt worden met o.a. voedings suplementen, bloesem/planten remedies en etherische olie. Alle systemen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) komen hierbij aan bod. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen op die manier zorgen voor de onbalans.

Vanuit ontspanning leert je kind zichzelf weer te voelen en te ervaren, naar zichzelf te luisteren en te handelen en zijn eigen grenzen te leren kennen. Ook leert je kind om met beter zijn/haar kwaliteiten (zoals sterk intuitief zijn, eerlijk zijn, leven in het nu, zeer wijs of hoogbegaafd zijn) om te gaan.

Naast de behandeling van je kind vinden er gesprekken met jouw, als ouder of verzorger, plaats. De onbalans in je kind kan samen hangen met hoe jij je voelt en hoe jij in je vel zit. Het kind spiegelt dit gedrag en laat dat zien in zijn/haar gedrag en/of klachten. Wanneer je in staat bent om ook naar jezelf te kijken en te zien wat er op dit moment in jouw leven speelt, dan kan je de verbinding en het contact met je kind versterken. Weet dat als jij groeit en leert, je kind met jouw mee groeit en leert.

Aan het eind van de behandeling voelt jouw kind zich veel lekker in zijn vel. Hij/zij is vrolijker, rustiger en zelfverzekerder. Het gedragsprobleem of de klacht is afgenomen of geheel weg. Het contact en de verbinding tussen jou en je kind is versterkt. Er is meer rust en ontspanning in het gezin, waardoor de vreugde en de gezelligheid meer terugkomt. De balans wordt herstelt.