Connect with us: f

Kindermeditatie / ontspannings lessen

Kinderen hebben het nu al heel druk thuis of op school. Ze hebben veel activiteiten en bezigheden die vaak op de buitenwereld gericht zijn. Vaak is er maar weinig tijd om te relaxen tussen alle dagelijkse verplichtingen door. Veel kinderen zijn ook daardoor overprikkeld en onrustig. Ze kunnen dan moeite hebben met concentratie, (in)slapen of kunnen hun drukke gedrag niet omzetten naar rust.

Door te ontspannen brengen kinderen de aandacht terug naar zichzelf. Ze leren hun gedachten en lichaam tot rust en in balans te brengen. Door een plekje in jezelf te vinden waar je rust kunt ervaren. Tijdens de kindermeditatie worden ze bewust van alles wat zich binnen in hen afspeelt in het hier en nu. Door oefeningen met aandacht en zachtheid te doen, ontdekken kinderen dat zij hun aandacht bewust in het hier en nu kunnen houden. Dit kan hen helpen om met de dagelijkse spanning en stress te leren omgaan. Door het in een groep te doen leren kinderen van elkaar en kunnen ze elkaar helpen doordat ze dingen bij elkaar herkennen. Hiervoor wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarbinnen de kinderen zich veilig voelen en daardoor weten dat het oké is om zichzelf te zijn.


Positieve effecten

* Kinderen beleven plezier, mogen zichzelf en ontwikkelen een positieve levenshouding.

* Kinderen krijgen zelfvertrouwen, worden fantasierijk en creatief; hierdoor kunnen ze hun emoties beter uiten.

* Kinderen worden weerbaar door het groeiende zelfvertrouwen.

* Kinderen concentreren zich beter en worden zelfbewuster.

* Kinderen ontwikkelen een gevoel van innerlijker vrede/rust en geborgenheid

* Kinderen kunnen beter met stress omgaan; ze zijn beter opgewassen tegen de spanning van het leven, inclusief toetsen, spreekbeurten en overhoringen.

* Angsten en onzekerheden verminderen.

* "functionele" gezondheidsproblemen kunnen verminderen, zoals onverklaarbare buikpijn.

* Kinderen slapen beter en rustiger.


Wat doe je tijdens een kindermeditatie les

Tijdens iedere les staat een thema centraal. De kinderen worden uitgenodigd om op een speelse manier nieuwe dingen te ontdekken. Hierbij maken we gebruik van ademhaling, beweging (in- en ontspanning), klank, kleur, creativiteit, visualisaties, ontspanningsoefeningen, vleugje kinderyoga en mindfulness voor kinderen (mindfulness is leren, in het moment aanwezig te zijn, zonder oordeel, emoties en gedachten).

Aan de hand van een droomverhaal gaan de kinderen op avontuur. Tijdens het droomverhaal liggen ze heerlijk ontspannen op hun matjes en mogen even weg dromen. De verhalen spreken tot je hart en intuïtie, in plaats van tot de ratio. Ieder verhaal eindigt met een positieve boodschap. Hierdoor blijft er uiteindelijk een krachtig gevoel bij de kinderen achter, dat ook thuis en op school positief doorwerkt. Kinderen voelen hun kracht en het beste uit henzelf komt omhoog.


Algemene informatie over de lessen

* Voor kinderen van 6 - 12 jaar (max. 8 per groep)

* Wekelijkse les op woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur.  

* Kosten: Je koopt een droomkaart van 7 lessen voor €69,-. Deze lessen kunnen worden gevolgd binnen 8 weken.

* Locatie: Nijewei 8 in Boornbergum.

* Ouders/verzorgende brengen en halen de kinderen. Vanaf 15.55 uur is de deur open.

* Laat het kind soepel zittende kleding dagen om makkelijk in te bewegen.

* Veel mensen associëren meditatie met religie, maar meditatie omvat technieken om het hoofd tot rust te brengen. De lessen kindermeditatie hebben dan ook geen religieuze grondslag.


Het is altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen en zo de sfeer te proeven, gebruik hiervoor dit inschrijfformulier.

Wilt u een (nieuwe) droomkaart van 7 lessen aanschaffen, gebruik dan hiervoor dit inschrijfformulier.


Op onderstaande woensdagen is er geen les:

2020: 19 februari, 26 februari, 25 maart, 22 april, 29 april, 6 juni, 8 juli t/m 12 aug.