Werkwijze


* Aanmelding

Een ouder of verzorger kan het kind aanmelden per mail of telefoon. Bij de aanmelding wordt bekeken of je met jouw problemen aan het juiste adres bent. Vervolgens maken we een afspraak voor een intake gesprek.


* Intake gesprek

Het gesprek wordt het liefst gevoerd beide ouders in mijn praktijk voordat het behandeltraject met het kind wordt gestart. Je ontvangt via de mail een intakeformulier nadat er een datum voor de inake is afgesproken. Ik zou het fijn zijn als je dit formulier in zou willen vullen en uiterlijk twee dagen voor het intakegesprek te retourneren. Tijdens het gesprek zal dit formulier de leidraad zijn. Ik probeer om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en in te schatten wat ik voor jullie kan betekenen en op welke manier. Dit gesprek duurt 60 tot 90 min.

In samenspraak bespreken we de frequentie waarin jouw kind langskomt. Het kan ook zijn dat ik je vraag om mij met uw kind even alleen te laten, omdat het onderwerp wat er bij het kind speelt zich daartoe leent. Er vindt altijd een terugkoppeling plaats aan het eind van de sessie.

Ter voorbereiding op een massage kunt je samen met uw kind de picto's doornemen, zodat je kind weet wat hem/haar te wachten staat. Een massage zal altijd eerst starten over de kleding heen, tenzij in overleg anders.


* Start traject van 8 behandelingen

Jouw kind heeft tijd nodig om te wennen, voordat je kan zeggen of de behandeling helpt en zinvol is of niet. Vandaar dat er gestart wordt met een traject van 8 behandelingen. De behandelingen worden volledig op jouw kind en de situatie afgestemd.

Naast de behandeling van je kind wordt je als ouder(s) ook bij de behandeling betrokken. Ik kan jullie bijv. een hand-voet massage leren waarmee je thuis je kind kan masseren en de effecten positief kan stimuleren. Verder bekijken we samen waarin ik jullie als zou kunnen ondersteunen om weer met elkaar in verbinding te komen, zodat er meer harmonie en plezier komt binnen het gezin. Dit betekent dat er minimaal 1 afspraak met alleen de ouder(s) gepland wordt gedurende het traject om informatie over en weer uit te wisselen en te bespreken hoe het met o.a. het kind gaat.

Na deze 8 behandelingen bespreken we samen hoe we verder gaan. Het kan zijn dat we stoppen, omdat het doel bereikt is of we gaan verder met een vervolg traject van 5 of 8 behandelingen. De frequentie bekijken we in samenspraak.


* Traject van 5 behandelingen

Na 8 behandelingen kan er gekozen worden voor een vervolg behandeling van 5 keer. Ook tijdens deze periode zal u als ouder(s) betrokken blijven bij de behandeling.

Naast de behandeling van je kind wordt je als ouder(s) ook bij de behandeling betrokken. Ik kan jullie bijv. een hand-voet massage leren, waarmee je thuis je kind kan masseren en de effecten positief kan stimuleren. Verder bekijken we samen waarin ik jullie zou kunnen ondersteunen om weer met elkaar in verbinding te komen, zodat er meer harmonie en plezier komt binnen het gezin. Dit betekent dat er minimaal 1 afspraak met alleen de ouder(s) gepland wordt gedurende het traject om informatie over en weer uit te wisselen en te bespreken hoe het met o.a. het kind gaat.

Na deze 5 behandelingen bespreken we samen hoe we verder gaan. Het kan zijn dat we stoppen, omdat het doel bereikt is of we gaan verder met een vervolg traject van 5 of 8 behandelingen. De frequentie bekijken we in samenspraak.


* Behandelsessies ouder(s)

Naast de behandeling van je kind kan het zinvol zijn om ook naar jezelf te kijken en te onderzoeken welk gedrag van je kind jou triggert en waarom. Je kind spiegelt vaak het gedrag van jouw als ouder. Het is best mogelijk dat je zelf ook worstelt met emoties of lichamelijke klachten. Het kan ook zijn dat nu je zelf kinderen hebt thema's van vroeger aangeraakt worden die je nog niet verwerkt hebt. Dit kan ook bij jou stress opleveren, waardoor je minder goed in staat bent om verbinding, contact en plezier met je kind te maken. Dit geeft je misschien ook wel een schuldgevoel, waardoor de afstand vaak alleen maar groter wordt. Het combineren van kinderen en werk kan soms ook heel lastig zijn, waardoor je eigenlijk merkt dat je uit balans bent.

Door als ouder ook bij jezelf te onderzoeken welke processen en emoties bij jou een rol spelen help je ook je kind bij zijn proces. Je gaat het op deze manier eigenlijk samen doen. Dit komt vaak tijdens het behandelproces van het kind aan de orde, hieruit blijkt dan dat het ook zinvol zou zijn om zelf (als ouder) ook een aantal behandelingen te volgen. In samenspraak bekijken we frequentie en de behandelmogelijkheden.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken zonder dat je kind bij mij in behandeling is. Je kan voor een intake gesprek contact met mij opnemen via het contact formulier of telefonisch.