E-mail: info@specialmind.nl

Tel: 06 55142918

Special mind

Praktijk voor hooggevoelige kinderen


Werkwijze

Aanmelding

Je kan als ouder of opvoeder je kind aanmelden per e-mail of telefoon. Bij de aanmelding wordt bekeken of je met jouw probleem of klacht aan het juiste adres bent. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Via de mail ontvang je dan een intakeformulier. Dit formulier vullen jullie thuis in en sturen dit uiterlijk twee dagen voor het intakegesprek retour. Dit gesprek is gratis.


Intakegesprek

Het intakegesprek wordt gevoerd in de praktijk met (het liefst) jullie beide (als ouders of opvoeders). Hierbij is je kind niet aanwezig omdat dit te lang duurt en het voor het kind niet goed is om allerlei minder goede dingen over zichzelf te horen. Tijdens het gesprek zal het ingevulde formulier een leidraad zijn om een zo goed mogelijk beeld van je kind te krijgen.

In samenspraak bespreken we de vervolgstappen en de frequentie waarin jouw kind langskomt gedurende het traject van 6 behandelingen. Na het intakegesprek wordt je kind energetisch getest om extra informatie te verzamelen over welke processen een rol kunnen spelen bij de vraagstelling.

Het intakegesprek duurt ongeveer 60 - 90 mininuten á € 30,- per 30 minuten.


Behandeltraject van 6 behandelingen voor je kind

Er wordt gewerkt met trajecten van 6 behandelingen. In sommige gevallen is 1 traject voldoende en in andere gevallen zullen er meerdere trajecten nodig zijn. Dit gaat altijd in overleg.

De behandelingen zijn volledig afgestemd op jouw kind. In sommige gevallen ben je er als ouder bij zijn en soms zal ik vragen om je kind even alleen te laten. Er vindt dan altijd een terugkoppeling plaats aan het eind van de sessie. Jij en je kind kunnen oefeningen en/of opdrachten mee naar huis krijgen om samen dingen te bespreken of te doen.

Van te voren is niet altijd precies aan te geven wat ik ga doen, omdat dit tijdens de behandeling kan veranderen als blijkt dat je kind op dat moment iets anders nodig heeft dan gepland. Het is in ieder geval handig om uw kind makkelijk zittende kleding te laten dragen. Mocht je kind een massage heel spannend vinden, dan kan ik je een picto overzicht toesturen met daarop de te volgen stappen. Deze kun je samen met jouw kind doornemen. Een massage zal altijd eerst starten over de kleding heen, tenzij we in overleg anders afspreken.

Het traject bestaat uit 6 behandelingen van 60 minuten en kost in totaal € 300,-. Dit bedrag dient in 1 keer betaald te worden.

Een losse sessie duurt 45 minuten (€ 45,-) of 60 minuten (€ 60,-).


Gesprek-/evaluatiegesprek ouder(s) of verzorger(s)

Halverwege de behandelingen is er een evaluatiegesprek, waarbij je kind niet aanwezig is.

Een evaluatiegesprek duurt ongeveer 60 minuten á €30,- per 30 minuten.


Individuele sessie voor volwassenen

Naast de behandeling van je kind kan het zinvol zijn om ook naar jezelf te kijken en te onderzoeken welk gedrag van je kind jouw triggert en waarom. Het is best mogelijk dat je zelf ook worstelt met emoties of lichamelijke klachten en daardoor niet goed in je vel zit en uit balans bent. Het kan ook zijn dat er, nu je zelf kinderen hebt, thema's van vroeger aangeraakt worden die je niet verwerkt hebt. Dit kan bij jou stress en onrust opleveren. Je doet heel erg je best, maar je komst er eigenlijk niet uit. Je bent dan ook minder goed in staat bent om verbinding, contact en plezier met je kind te maken. Dit geeft je misschien daarnaast dan ook wel een schuldgevoel naar je kind toe, waardoor de afstand vaak alleen maar groter wordt. Het combineren van kinderen en werk kan soms ook heel lastig zijn, waardoor je eigenlijk merkt dat je uit balans bent.

Door bij jezelf te onderzoeken welke processen en emoties er bij jou een rol spelen, help je ook jouw kind bij zijn/haar proces. Je gaat het op deze manier eigenlijk samen doen. Dit komt vaak tijdens het behandelproces van je kind aan de orde, hieruit blijkt dan dat het ook zinvol zou zijn om zelf ook een aantal sessies te volgen.

Het is ook mogelijk om als volwassene een afspraak te maken zonder dat je kind bij in behandeling is. Je kan voor een intakegesprek contact met mij opnemen via het contact formulier of telefonisch.

Een indivuduele sessie voor een volwassene duurt ongeveer 60 minuten á € 30,- per 30 minuten.


Praktisch

De gesprekken, het behandeltraject, bloesemremedie's, supplementen of andere artikelen wordt niet vergoed door uw verzekering.

Je kunt tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Bij annuleren binnen de 24 uur wordt er 100% van het bedrag in rekening gebracht. Bij niet komen opdagen wordt er 100% van het bedrag in rekening gebracht.

Zie ook de algemene voorwaarden.