Leven vanuit je hart

Ik ben Renske Bot. Ik heb verschillende wegen bewandeld voordat ik mijn levensdoel vond. Dit heeft mij allerlei ervaringen en leermomenten opgeleverd waar ik heel dankbaar voor ben. Door me eerst in mijzelf te verdiepen kwam ik er achter dat ik heel graag ook met kinderen in mijn praktijk wil werken. Na mijn baan als Ergotherapeut ben ik leerkracht geworden in het basisonderwijs em vervolgens het voortgezet speciaal onderwijs. Heerlijk die kinderen; zo puur en eerlijk! Ze hebben mij geleerd om in het NU te leven en terug te gaan naar de dingen die in het leven belangrijk zijn; namelijk contact en verbinding. Ik leefde altijd veel in de toekomst, waardoor ik vergat nu te leven. Ook heb ik van ze geleerd dat het belangrijk is om te vertellen wat je voelt en denkt ookal kunnen ze daar niet meteen iets mee. Ze voelen of je de waarheid spreekt of niet. Ik mocht veel meer terug naar mijn basis en ervaren wat er nu eigenlijk toe doet, wat er nu echt belangrijk is. Het mooie is dat ze je ook nooit veroordelen en je gewoon nemen zoals je bent. Ik kan dus echt mezelf zijn en zo kan ik hen ook in hun waarde laten en ik weet dat zij goed zijn zoals ze zijn. Ieder met zijn eigen eigen-aardigheden. Daar ben ik mijn leerlingen heel dankbaar voor!
De essentie van kinderen

Doordat ik ben verandert, ben ik ook anders naar kinderen gaan kijken. In mijn werk als leerkracht merk ik de onrust bij veel leerlingen bij mij in de klas en op school. Ze zijn vaak in hun hoofd bezig waardoor hun concentratie minder wordt. Ze zijn sneller overprikkeld, overvraagd en hebben vaak moeite met de sociale emotionele ontwikkeling. Ze moeten steeds schipperen tussen kind zijn en 'zich volwassen gedragen'. Op de een of andere manier vindt onze maatschappij dat kinderen maar heel kort kind mogen zijn, terwijl ze daar nu juist zoveel van leren. De kindperiode is maar zo kort, laten we hem niet nog korter maken. Door de jaren heen heb ik ook een verband gezien tussen lichamelijke klachten, voeding en onrust. Dit is iets wat je bij heel veel kinderen terug zie.

Ik gun alle kinderen meer balans in hun leven. Vaak zie je nu een onbalans tussen lichaam en geest. Ze moeten tegenwoordig al heel snel 'volwassen' worden en het 'kind zijn' wordt soms wat overgeslagen. En dat terwijl kinderen ons zulke mooie boodschappen laten zien. Ze laten ons zien waar het in het leven om draait; onvoorwaardelijke liefde, tijd nemen voor elkaar, naar elkaar luisteren, je hart volgen, er voor elkaar zijn, eerlijkheid, jezelf mogen zijn en weten dat je goed bent zoals je bent. Ze zijn wie ze zijn; heel puur. Ze leven vanuit hun hart. Iets waar we een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. De maatschappij vraagt nu van hen dat zij zich aanpassen en heel snel volwassen moeten worden, terwijl zij eigenlijk in zo'n mooie kinderwereld leven.


Othomoleculaire voedingscoach

Het creëren van meer rust in je hoofd en in je lichaam kan op verschillende manieren. Massage, Bach Bloesem en etherische olie zijn hier een goed voorbeeld van. Maar zeker ook voeding en supplementen kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Door o.a. mijn opleiding als othomoleculaire voedingscoach en mijn jaar epigenetica heb ik geleerd wat voor positieve invloed voeding heeft op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Doordat het lichaam meer krijgt waar het echt behoefte aan heeft creeër je ook een innerlijke rust. De opgestapelde afvalstoffen kan je afvoeren, waardoor processen in je lichaam weer beter kunnen functioneren.


Kindermeditatiedocent

Ik heb de opleiding tot kindermeditatiedocent gevolgd bij Rosalinda Weel. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te sturen naar de ademhaling, ontstaat er rust in het hoofd; Innerlijke rust. Dan leer je gemakkelijker, accepteer je sneller wat er is, kan je rustiger omgaan met tegenslagen en reageer je minder impulsief. Kinderen voelen hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ik wil kinderen hier graag bij begeleiden om samen die balans te vinden en ze te laten stralen vanuit hun hart.


Ik wil kinderen graag helpen om hun ware essentie terug te vinden en daarmee de rust en balans in hun leven, waardoor ze meer kunnen ontspannen en kunnen genieten van hun leven. Dat is de reden waarom ik mijn praktijk ben gestart. Wat ik als leerkracht niet kan en mag geven, dat kan als essentie therapeut voor kinderen wel. Onze bijzondere kinderen verdienen een mooie en goede plek in de wereld en ik hoop dat we allemaal meer van hun wereld mogen leren. Van de kinderen die in mijn praktijk komen leer ik steeds weer nieuwe mooie dingen en ik mag een bijdrage leveren aan hun prachtige bestaan.


Wilt u graag op de hoogte blijven van alles wat ik doe volg mij dan op facebook: @specialmindkids

Julli zijn van harte welkom.


Hartelijke groet,

Renske