Leven vanuit je hart

Ik ben Renske Bot. Ik heb als ergotherapeut gewerkt en ben daarna overgestapt naar het onderwijs. Ik ben begonnen op een basisschool en ben nu werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik wilde mijn leven verder verrijken en er achter komen wat mijn essentie van mijn bestaan is. De opleiding tot essentietherapeut kwam op mijn pad en dit was voor mij de start van mijn eigen ontdekkingsreis. Ik weet nu wat mijn levenspad is. Ik wil graag meer ontspanning, rust en bewustwording brengen bij kinderen die zich onrustig en niet prettig in hun vel voelen zitten. Want als je dat als kind leert, neem je dat altijd met je mee en draag je het weer over aan je eigen kinderen. Op dit moment merk ik dat de kinderen in onze maatschappij te maken krijgen met grote hoeveelheid prikkels en druk die niet meer verwerkt kunnen worden. Als leerkracht voel en ervaar ik de onrust bij mijn leerlingen in de klas alsmede ook bij de leerlingen bij mij op school. Hierin ligt mijn weg en mag ik kinderen helpen op hun pad.


De essentie van het kinderen

In mijn werk als leerkracht merk ik de onrust bij veel leerlingen bij mij in de klas en op school. Ze zijn vaak in hun hoofd bezig waardoor hun concentratie minder wordt. Ze zijn sneller overprikkeld en hebben vaak moeite met de sociale emotionele ontwikkeling. Ze moeten steeds schipperen tussen kind zijn en 'zich volwassen gedragen'. Op de een of andere manier vindt onze maatschappij dat kinderen maar heel kort kind mogen zijn, terwijl ze daar nu juist zoveel van leren. De kindperiode is maar zo kort, laten we hem niet nog korter maken. Door de jaren heen heb ik ook een verband gezien tussen lichamelijke klachten, voeding en onrust. Dit is iets wat je bij heel veel kinderen terug zie.

Ik gun alle kinderen meer balans in hun leven. Vaak zie je nu een onbalans tussen lichaam en geest. Ze moeten tegenwoordig al heel snel 'volwassen' worden en het 'kind zijn' wordt soms wat overgeslagen. En dat terwijl kinderen ons zulke mooie boodschappen laten zien. Ze laten ons zien waar het in het leven om draait; onvoorwaardelijke liefde, tijd nemen voor elkaar, naar elkaar luisteren, je hart volgen, er voor elkaar zijn, eerlijkheid, jezelf mogen zijn en weten dat je goed bent zoals je bent. Ze zijn wie ze zijn; heel puur. Ze leven vanuit hun hart. Iets waar we een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. De maatschappij vraagt nu van hen dat zij zich aanpassen en heel snel volwassen moeten worden, terwijl zij eigenlijk in zo'n mooie kinderwereld leven.


Othomoleculaire voedingscoach

Het creëren van meer rust in je hoofd en in je lichaam kan op verschillende manieren. Massage, Bach Bloesem en etherische olie zijn hiervan een goed voorbeeld. Maar zeker ook voeding kan hier een positieve bijdrage aan leveren. Door mijn opleiding als othomoleculaire voedingscoach en mijn jaar epigenetica heb ik geleerd wat voor positieve invloed voeding heeft op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Doordat het lichaam meer krijgt waar het echt behoefte aan heeft creeër je ook een innerlijke rust.

Onze bijzondere kinderen verdienen een mooie en goede plek in de wereld en ik hoop dat we allemaal meer van hun wereld mogen leren. Van de kinderen die in mijn praktijk komen leer ik steeds weer nieuwe mooie dingen en ik mag een bijdrage leveren aan hun prachtige bestaan.


Kindermeditatiedocent

Ik heb de opleiding tot kindermeditatiedocent gevolgd bij Rosalinda Weel. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te sturen naar de ademhaling, ontstaat er rust in het hoofd; Innerlijke rust. Dan leer je gemakkelijker, accepteer je sneller wat er is, kan je rustiger omgaan met tegenslagen en reageer je minder impulsief. Kinderen voelen hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ik wil kinderen hier graag bij begeleiden om samen die balans te vinden en ze te laten stralen vanuit hun hart.


Wilt u graag op de hoogte blijven van alles wat ik doe volg mij dan op facebook: @specialmindkids

U bent van harte welkom.

Hartelijke groet,

Renske