E-mail: info@specialmind.nl

Tel: 06 55142918

Special mind

Praktijk voor hooggevoelige kinderen


Wie ben ik?

Ik ben Renske Bot. Ik ben heel wat jaren geleden gescheiden en mocht daarna mijn ware liefde ontmoeten. Samen hebben we 3 dochters. Ik heb 1 eigen dochter en 2 bonus dochters. Dit heeft mij allerlei ervaringen en leermomenten opgeleverd waar ik heel dankbaar voor ben. Door me eerst in mijzelf te verdiepen kwam ik er achter dat ik heel graag met kinderen werk. Na mijn baan als Ergotherapeut ben ik Leerkracht geworden in het basisonderwijs en vervolgens het voortgezet speciaal onderwijs. Kinderen zijn zo puur, open en eerlijk. Ze hebben mij geleerd om in het NU te leven en terug te gaan naar de dingen die in het leven belangrijk zijn; namelijk contact, communicatie en verbinding. Ik leefde altijd veel in de toekomst of het verleden, waardoor ik vergat om nu te leven. Van de kinderen heb ik geleerd dat het belangrijk is om te vertellen wat je voelt en denkt ookal kunnen ze daar niet meteen iets mee. Ze voelen of je de waarheid spreekt of niet. Ik mocht veel meer terug naar mijn basis en ervaren wat er nu eigenlijk toe doet, wat er nu echt belangrijk is. Ik mocht gewoon 'zijn'. Het mooie is dat ze je ook nooit veroordelen en je gewoon nemen zoals je bent. Ik kan dus echt mezelf zijn en zo kan ik hen ook in hun waarde laten. Ik weet dat kinderen goed zijn zoals ze zijn. Ieder met zijn eigen eigen-aardigheden. Daar ben ik o.a. mijn leerlingen heel dankbaar voor!


De essentie van kinderen

Doordat ik ben verandert, ben ik ook anders naar kinderen gaan kijken. In mijn werk als leerkracht merk ik de onrust bij veel leerlingen bij mij in de klas en op school. Ze zijn vaak in hun hoofd bezig waardoor hun concentratie minder wordt. Ze zijn sneller overprikkeld, overvraagd en hebben vaak moeite met de sociale emotionele ontwikkeling. Ze moeten steeds schipperen tussen kind zijn en 'zich volwassen gedragen'. Op de een of andere manier vindt onze maatschappij dat kinderen maar heel kort kind mogen zijn, terwijl ze daar nu juist zoveel van leren. De kindperiode is maar zo kort, laten we hem niet nog korter maken. Door de jaren heen heb ik ook veel verbanden gezien tussen lichamelijke klachten, voeding, overprikkeling en spanning. Dit is iets wat je bij heel veel kinderen terug ziet.

Ik gun alle kinderen meer balans in hun leven. Vaak zie je nu een onbalans tussen lichaam en geest. Ze moeten tegenwoordig al heel snel 'volwassen' worden en het 'kind zijn' wordt soms wat overgeslagen. En dat terwijl kinderen ons zulke mooie boodschappen laten zien. Ze laten ons zien waar het in het leven om draait; onvoorwaardelijke liefde, tijd nemen voor elkaar, naar elkaar luisteren, je hart volgen, er voor elkaar zijn, eerlijkheid, jezelf mogen zijn en weten dat je goed bent zoals je bent. Ze zijn wie ze zijn; heel puur. Ze leven vanuit hun hart. Iets waar we als volwassene een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. De huidige maatschappij vraagt van hen dat zij zich aanpassen en heel snel volwassen worden, terwijl zij eigenlijk in zo'n mooie kinderwereld leven. Ik zou hier graag verandering in willen brengen en wil ze laten zijn wie ze zijn met al hun kwaliteiten.


Othomoleculaire voedingscoach

Het creëren van meer rust in je hoofd en in je lichaam kan op verschillende manieren. Massage, Bloesem remedies en etherische olie zijn hier een goed voorbeeld van. Maar zeker ook voeding en supplementen kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Door o.a. mijn opleiding als othomoleculaire voedingscoach en mijn jaar epigenetica heb ik geleerd wat voor positieve invloed voeding heeft op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Doordat het lichaam meer krijgt waar het echt behoefte aan heeft creeër je ook een innerlijke rust. De opgestapelde afvalstoffen kan je afvoeren, waardoor processen in je lichaam weer beter kunnen functioneren.


Kindermeditatiedocent

Ik heb de opleiding tot kindermeditatiedocent gevolgd bij Rosalinda Weel. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te sturen naar de ademhaling, ontstaat er rust in het hoofd; Innerlijke rust. Dan leer je gemakkelijker, accepteer je sneller wat er is, kan je rustiger omgaan met tegenslagen en reageer je minder impulsief. Kinderen voelen hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ik wil kinderen hier graag bij begeleiden om samen die balans te vinden en ze te laten stralen vanuit hun hart.

Overprikkeling kan je ervaren als een doolhof. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem. Als kinder-essentietherapeut help ik graag kinderen om hun ware kern terug te vinden en daarmee de rust en balans in hun leven te brengen, waardoor ze meer kunnen ontspannen en kunnen genieten van hun leven. Dat is de reden waarom ik mijn praktijk ben gestart. De kinderen van nu verdienen een mooie en goede plek in deze wereld en ik hoop dat we allemaal meer van hun wereld mogen leren. Van de kinderen die in mijn praktijk komen leer ik steeds weer nieuwe mooie dingen. Ik ben dankbaar dat ik even met hen en de ouder(s) mag meelopen op hun levenspad.


Wilt u graag op de hoogte blijven van alles wat ik doe volg mij dan op facebook @specialmindkinds.

Hartelijke groet,

Renske